ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді обговорили бюджетні зловживання

Олена Карп'юк

|

На черговому засіданні тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради обговорювали зловживання під час використання бюджетних коштів. Про це повідомив депутат Павло Ткачук.

Так, на засіданні члени тимчасової контрольної комісії детально зупинились на бюджетному питанні, зокрема на ефективності використання грошей з обласного бюджету та можливих зловживаннях. Інформацію зі свого боку подали й правоохоронці Львівщини.

Як уточняють у пресслужбі Львівської облради, протягом 2022-2023 років військові прокурори розслідували 36 кримінальних проваджень, відкритих за фактами правопорушень у бюджетній галузі. Наразі обвинувальні акти до суду скерували в 11 справах.

Тим часом Львівська обласна прокуратура торік скерувала на розгляд суду 94 кримінальні провадження, пов’язані з бюджетною сферою.

Павло Ткачук уточнив, що комісія окремо розглянула звернення від представників громадськості, які цікавляться використанням коштів із бюджету Львівщини, а також бюджетів територіальних громад.

Крім того, депутати заслухали звіт від Львівської митниці про обсяги ввезення в Україну гуманітарної допомоги.

Загалом протягом 2022 року через Львівську митницю ввезли 429 тис. тонн товарів і 46 595 транспортних засобів, протягом 2023 року – 169 тис. тонн товарів і 61 457 авто.

«За результатами засідання тимчасової контрольної комісії вирішили скерувати листи щодо надання більш детальної інформації по визначених питаннях. Дякую колегам-депутатам за спільну роботу», – підсумував Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *