ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає від Європи 100 млн євро на виплати компенсацій за знищене майно

Маркіян Рой

|

Україна отримає 100 млн євро від Банку розвитку Ради Європи на новий проєкт «НОМЕ. Компенсація за знищене майно». Про це повідомило Міністерство фінансів.

Залучені кошти буде спрямовано на підтримку механізму прямої допомоги, завдяки якому кінцеві бенефіціари, у тому числі учасники бойових дій, інваліди та багатодітні сім’ї, отримають компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак рф житло у вигляді сертифікатів на придбання житла. Проєкт реалізовуватиметься по всій території України.

Заступниця міністра фінансів Ольга Зикова зазначила, що в межах проєкту передбачено надання компенсації на понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло.

«Новий проєкт для України дозволить громадянам, які отримали компенсації за знищені домівки, якнайшвидше повернутись до звичного життя», – додала Ольга Зикова.

Реалізацію проєкту HOME буде здійснено у межах чинного законодавства, зокрема, Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій обʼєктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених збройною агресією рф проти України» та за допомогою послуги «єВідновлення».

Після автоматизованої перевірки заяву на отримання сертифікату буде опрацьовувати та схвалювати спеціальна  Державна комісія з компенсації. Увесь перебіг розгляду заяви можна буде бачити у мобільному застосунку Дія.

Нагадаємо, що у червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *