ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті відбулось 69 боєзіткнень, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 759 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 69 боєзіткнень. Російські окупанти за підтримки авіації найінтенсивніше атакують на Новопавлівському, Оріхівському та Авдіївському напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 23 березня.

Загалом ворог завдав 88 ракетних та 143 авіаційних удари, здійснив 92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 34 «Шахеди». За даними Повітряних Сил, збити вдалося 31 із них.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Семенівка Чернігівської області; Нескучне, Олександрівка, Дружба Сумської області; Одрадне, Колодязне, Петропавлівка, Котлярівка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка, Часів Яр, Олександро-Шультине, Очеретине, Новобахмутівка, Желанне, Новогродівка, Бердичі, Новоселівка Перша, Семенівка, Карлівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Вугледар, Старомайорське Донецької області та Роботине на Запоріжжі.

Під артилерійським вогнем були близько 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 3 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 7 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині, де рашисти за підтримки авіації намагались прорвати оборону ЗСУ.

На Бахмутському напрямку наші військові відбили 5 атак у районах населених пунктів Іванівське, Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 10 атак у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне, де він за підтримки авіації 28 разів намагався прорвати нашу оборону.

На Оріхівському напрямку окупанти за підтримки авіації 10 разів атакували позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське, південніше від Новодарівки Донецької області та біля Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснено 2 штурми позицій українських військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, засіб протиповітряної оборони та ще 4 «важливі об’єкти» окупантів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *