ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали «широкопрофільного» афериста

Олег Дерев’янко

|

На Львівщині поліцейські піймали зловмисника, який з 2019 по 2022 рік видурюючи гроші у людей, обіцяв їм купити сільськогосподарську техніку. У 2024 році він організував «схему» втечі за кордон. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, 41-річний чоловік у період від 2019 до 2022 року видурював у громадян гроші, пропонуючи їм придбати сільськогосподарську техніку – трактори різних марок, культиватори, борони, січкарні та косарки. «Клієнти» переказували «продавцю» кошти в якості оплати за товар, який він повинен був їм передати, проте, замовленої техніки ніхто з них так і не отримав. Натомість, отримані гроші зловмисник привласнював. Загалом, потрепілі втратили понад 270 тисяч гривень.

З початком повномасштабного вторгнення, підозрюваний «перекваліфікувався». Правоохоронці разом з військовослужбовцями з прикордонного загону встановили, що в 2024 році він організував втечу за кордон для військовозобов’язаному громадянину за 3 000 доларів США. Щоб це зробити, він підробив договір про роботу для «клієнта» в одній з міжнародних організацій. Це давало йому можливість виїхати за кордон.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років;
  • ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України;
  • ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *