ОСТАННІ НОВИНИ

Лідери ЄС закликали якнайшвидше схвалити переговорну рамку для України

Андрій Котенський

|

Саміт глав держав та урядів ЄС у четвер закликав якомога швидше затвердити переговорні рамки, які Європейська комісія підготувала для України та Молдови. Про це йдеться у рішенні саміту, перший день якого пройшов у четвер в Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

Лідери Євросоюзу привітали «прогрес України та Республіки Молдова у просуванні необхідних реформ на шляху до ЄС».

«У зв’язку з поданням проєкту переговорних рамок для України та Республіки Молдова, Європейська Рада запрошує Раду ЄС якнайшвидше ухвалити їх та продовжити роботу без зволікань», – сказано у висновках саміту ЄС.

Глава Євроради Шарль Мішель зі свого боку висловив оптимізм щодо наступних кроків щодо вступу України до ЄС. Він заявив, що міжурядова конференція з Україною, яка є фактичним початком переговорів про членство, все ще може відбутися під час бельгійського головування в Раді ЄС до кінця червня.

На це сподівається і Україна та її прихильники у Євросоюзі. Вже з липня у Раді ЄС починається піврічне головування Угорщини, яка може гальмувати вступні процедури Києва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *