ОСТАННІ НОВИНИ

Німці профінансують добудову ще двох поверхів UNBROKEN

Андрій Котенський

|

Надбудова двох поверхів у центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), новий центр ментального здоров’я та спеціальні навчання для львівських психологів та психотерапевтів у Вюрцбурзі. Ці три проєкти сьогодні узгодили на засіданні Наглядової ради з питань співпраці між львівським фондом UNBROKEN та німецьким фондом DAHW, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Найперше, це надбудова 2-х поверхів у центрі реабілітації на вул. Мазепи, 25. Це дозволить збільшити кількість ліжок, завдяки чому в центрі зможуть приймати до 3,5 тисяч стаціонарних пацієнтів щороку. Найперше, військових та ветеранів війни. Вартість цього проєкту – 4 млн євро.

«Ми дуже раді бачити, яких значних результатів уже досягнуто… Ці напрацювання і досягнення – не лише на час війни, а це буде використовуватися і після війни», – сказав мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт.

Також погодили створення центру ментального здоров’я на базі лікарні святого Луки, який буде частиною екосистеми UNBROKEN. Це дозволить розширити можливості надання амбулаторної психологічної допомоги людям, які зазнали воєнних травм і потребують допомоги фахівців. Вартість цього проєкту – майже 2 млн євро.

«Наші центри ментального здоров’я зробили революцію, охоплення людей – величезне. Бо це про якісну сучасну допомогу. Тому нам важливо збільшити наші ресурси і спроможності. Дякую за вашу допомогу, ми дуже раді втілити разом цей проєкт», – зауважив керівник напрямку ментального здоров’я UNBROKEN Олег Березюк.

Ще одним важливим проєктом будуть тренінги для львівських психологів та психотерапевтів у Вюрцбурзі цього року. Адже Вюрцбург має чималий досвід роботи з жертвами терористичних атак. Вартість цього проєкту обміну досвідом складе близько 200 тисяч євро.

«В університеті Вюрцбурга є спеціалізація лікування психологічних і нейротравм. І вони використовують успішний метод ЕМDR. Вони напрацювали хорошу базу і готові ділитися, допомагати нашим спеціалістам вивчати цей метод і застосовувати на практиці. Цей обмін досвідом планують провести весною», – зазначив виконавчий директор благодійного фонду UNBROKEN Олександр Кобзарев.

Довідка

Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною та психологічною реабілітацією постраждалих військових і цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні. Важливо, що допомогу пацієнтам надають безкоштовно.

Вюрцбург є містом-побратимом Львова та з перших днів повномасштабного вторгнення ворога активно допомагає Львову та Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *