ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали рекетирів, які «вибивали» гроші у переселенців

Ольга Денисяка

|

Троє мешканців Стрия на Львівщині регулярно «вибивали» гроші з внутрішньо переміщених осіб, які вимушено переїхали на Львівщину. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Учасниками групи були троє мешканців Стрий віком 23, 24 та 33 роки.

За даними управління СБУ у Львівській області, серед потерпілих були мешканці районного центру та підлітки-сироти, які вимушено переїхали до Львова у зв’язку з агресією рф на території України. Рекетири переслідували й обкладали «даниною» місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом «повернення боргів».

Окрім цього дізнавшись, що підлітки-сироти отримують від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від них кошти за гарантування «спокійного життя» в містечку. Зокрема, задокументовано, що у разі незгоди платити зловмисники погрожували застосувати фізичне насилля. Щомісячна плата за таку «безпеку» в середньому становила кілька десятків тисяч гривень.

У поліції Львівщини повідомляють, що спочатку один з потерпілих передав зловмисникам грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, наступні рази – 1800 та 1500 гривень.

«Далі апетити зловмисників зросли і вони висловили чоловіку вимогу передати їм 3500 гривень, а за кілька днів ще 20 тисяч гривень. Кожного разу вимагання грошей супроводжувалось залякуванням жертви, погрозами відібрати його майно, а в деяких випадках – фізичним насильством», – йдеться в повідомленні.

20 березня правоохоронці затримали трьох учасників злочинної групи в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у місті Стрий після одержання ними чергового «траншу» від потерпілого у сумі 20 тисяч гривень.

Як виявилось вони вже  є фігурантами й інших кримінальних проваджень слідство над якими триває.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *