ОСТАННІ НОВИНИ

На чоловіка, якого ТЦК силою затримали у Львові, відкрили кримінальну справу

Ольга Денисяка

|

У Львівському ТЦК та СП заявили, що напередодні затриманий серед вулиці у Львові Кирило Таран, не з’явився за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. Через це на чоловіка відкрили кримінальну справу. Про це повідомили у Львівському ТЦК та СП.

У ТЦК заявляють, що військовозобов’язаному громадянину Кирилу Тарану 17 березня у присутності адвокатів було вручено повістку для проходження військово-лікарської комісії 20 березня 2024 р. Чоловік не зʼявився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії і поважних причин для своєї неявки він не повідомив.

«Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статею Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років… Наголошуємо: у визначений законом термін зазначена особа за повісткою не з’явилася.», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні на вул. Лемківській працівники ТЦК затримали волонтера Кирила Тарана, силоміць посадили в мікроавтобус і повезли у військкомат.

Реагуючи на суспільний резонанс, у ТЦК заявили, що чоловік сам спровокував конфлікт, не пред’явивши документів. Також Кирило Таран не уточнив свої військово-облікові дані після зміни місця проживання і не став на облік.

Цей випадок обурив омбудсмена з прав людини Дмитра Лубінця. Він заявив, що після розслідування винні мають бути покарані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *