ОСТАННІ НОВИНИ

Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на 20 млн євро

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур, який перебуває з візитом в Україні, оголосив про новий пакет допомоги на суму 20 мільйонів євро. До нього, зокрема, ввійдуть артилерійські снаряди калібру 155 мм. Про це повідомляє hromadske.

Передані боєприпаси там назвали додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Точну кількість боєприпасів, які частково профінансувала Данія, в естонському Міноборони не розголошують із міркувань безпеки.

Крім того, до нового пакета ввійшли протитанкові гармати, вибухові матеріали, протигази, снайперське обладнання, а також боєприпаси меншого калібру.

«Ми склали пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, але при цьому не постраждала боєготовність Сил оборони Естонії», — сказав естонський міністр оборони.

У Міноборони країни також зазначили, що до літа Україна потребує ще боєприпасів, елементів ППО, а також засобів радіоелектронної боротьби.

Раніше Естонія передавала Україні ракети до протитанкового ракетного комплексу Javelin, гаубиці, артилерію, протитанкові міни й гранатомети, міномети, а також транспортні засоби, польові госпіталі, медичне приладдя та засоби індивідуального захисту (шоломи тощо).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *