ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський особисто нагородив артилеристів 45 бригади

Андрій Котенський

|

Військовослужбовці 45 окремої артилерійської бригади Збройних Сил України отримали державні нагороди особисто від Президента України Володимира Зеленського.

  • Старший лейтенант Владислав Роїк та лейтенант Михайло Муравйов отримали ордени «За мужність» ІІІ ступеня (орден, який надається для відзначення військовослужбовців за особисті мужність і героїзм виявлені при рятуванні людей).
  • Майстер-сержант Ігор Возний отримав орден Данила Галицького (орден, який надають за сумлінне та бездоганне служіння Українському народові).

Довідка. 45-та окрема артилерійська бригада (45 ОАБр, в/ч А2943) – з’єднання ракетних військ та артилерії Сухопутних військ Збройних сил України. Дислокується у Яворівському районі Львівської області.

Бригада створена у 2016 році у складі Корпусу резерву. Після російського повномасштабного вторгнення була відмобілізована, її частини брали участь у боях за Київ, Харківській та Херсонаській контрнаступальних операціях.

До російського вторгнення 2022 року бригада була озброєна причіпними 152-мм гаубицями Д-20, «Мста-Б» і «Гіацинт-Б». Із початком повномасштабного вторгнення радянську техніку замінили на 155-мм гаубиці FH70 та M777. У листопаді 2023 року бригада отримала шведські САУ Archer.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *