ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали банду, що спалювала житло громадян за винагороду

Олег Дерев’янко

|

Поліцейські ліквідували організовану злочинну групу, яка пропонувала послугу підпалу житла за замовленням через телеграм-канал. Організатори та учасники групи, використовуючи «коктейлі Молотова», встигли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків. Ділкам загрожує до десяти років тюрми, повідомляє пресслужба Нацполіції Львівщини.

За даними відомства, організаторами були 20-річний та 26-річний мешканці Київської та Чернігівської областей, які для виконання «брудної» роботи залучили девʼятьох мешканців Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років; вони приймали замовлення на підпали та розподіляли між членами ОЗГ гроші, отримані за скоєння злочинів, в той час як таку «послугу» можна було замовити в телеграм-каналі за ціною від 500 до 3 000 доларів.

Фігуранти організовували виїзд на місце події у будь-яку точку країни, де кидали пляшки з запалювальною сумішшю в будинки та квартири, знімаючи це на відео, і відправляли ці записи замовникам, щоб підтвердити виконання замовлення. Це призвело до пошкодження чотирьох квартир та п’яти будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

«Слідчі Нацполіції провели 24 обшуки за місцями проживання учасників групи і зібрали беззаперечні докази причетності до серійних підпалів всіх одинадцятьох учасників злочинної групи. В тому числі – вилучили боєприпаси, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, на які приймались замовлення та фільмувались злочини і банківські картки, на які перераховувались кошти за скоєне», – йдеться у повідомленні.

Всім учасникам злочинної групи, включаючи організаторів, повідомлено про підозру у вчиненні умисного знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України). Наразі молодики перебувають під цілодобовим домашнім арештом. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *