ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала російського агента, який шпигував за ЗСУ за допомогою дронів

Олег Дерев’янко

|

На Миколаївщині Служба безпеки затримала інформатора російської розвідки, який намагався виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ. Йому загрожує до 12 років тюрми. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними відомства, щоб відслідкувати місця базування української ППО, фігурант запускав безпілотні літальні апарати, які були обладнані камерами відеофіксації.

Отриману інформацію чоловік месенджером передавав «зв’язковому» російської спецслужби. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут», який наразі перебуває у Криму та співпрацює з російськими військовими.

Армія рф планувала використати отриманий матеріал для підготовки диверсій та ракетних ударів по регіону, у тому числі для вогневого ураження українських комплексів ППО.

На фінальному етапі оперативних заходів підозрюваного було затримано у власному помешканні, де правоохоронці вилучили дрони-розвідники та речовини, що використовують для кустарного виробництва вибухівки.

«За наявними даними, ворожий поплічник міг готувати підрив на об’єктах Сил оборони, які потрапляли на камери його безпілотників», — йдеться в повідомлені.

У ході розслідування встановлено, що зловмисником є колишній працівник місцевого оборонного заводу, який потрапив у поле зору окупантів через публікацію власних коментарів у російських Телеграм-каналах, де він підтримував агресивну війну проти України.

Станом на 19 березня чоловіку повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану);
  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *