ОСТАННІ НОВИНИ

Cім’я загиблої української журналістки Кувшинової судитиметься з Fox News

Андрій Котенський

|

Сім’я 24-річної фіксерки та журналістки з України Олександри Кувшинової, яка загинула у березні 2022 року, подала позов проти американської телекомпанії Fox News, повідомляє Українська правда із посиланням на Business insider.

Позов до Верховного суду штату Нью-Йорк подали батьки Кувшинової та Шейн Томсон, радник з питань безпеки SEPAR, британської охоронної агенції, яка на той час працювала за контрактом з Fox News.

У позові телекомпанія звинувачується в недбалості, оскільки вона відправила команду журналістів, які працювали за контрактом з Fox News, в зону активних бойових дій, попри численні попередження місцевих чиновників і консультанта з питань безпеки, який рекомендував їм не робити цього.

Батько Олександр вважає, що його дочка була безпідставно піддана небезпеці.

Fox News опублікували заяву, в якій заявили, що продовжують оплакувати загибель Кувшинової та П’єра Закжевського, але будуть «з повагою захищатися від недостовірних тверджень в рамках цього позову».

Як відомо, 14 березня 2022 року у селі Горенка Київської області від рук російських солдат загинули оператор телеканалу Fox News ірландець П’єр Закжевскі та українська журналістка Олександра Кувшинова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *