ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка Британії оцінила задачі нового командувача Чорноморського флоту РФ

Маркіян Рой

|

Розвідка Великої Британії розповіла про призначення нового головнокомандувача Чорноморського флоту РФ Александра Мойсеєва замість Ніколая Євменова та задачі, які стоять перед ним після низки втрат російських кораблів через атаки України. Про це йдеться в новому розвідувальному огляді британського Міноборони, повідомляє Європейська правда.

Британська розвідка зазначає, що, цілком ймовірно, першим завданням адмірала Мойсеєва на посаді головнокомандувача ЧФ РФ буде стабілізація безпекової ситуації в Чорному морі та впровадження змін, спрямованих на підвищення боєздатності флоту в регіоні.

У відомстві вказують, що хоча адмірал Мойсеєв, який раніше був командувачем Північного флоту, є кадровим підводником, він також командував Чорноморським флотом у 2018-2019 роках.

«Звільнення адмірала Євменова відбувається після усунення другого головнокомандувача Чорноморського флоту з лютого 2022 року та послідувало за втратою корвета “Сергєй Котов” 5 березня 2024 року – дев’ятого великого корабля, втраченого в результаті українських дій з моменту вторгнення РФ в Україну», – йдеться в огляді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *