ОСТАННІ НОВИНИ

Премʼєра реп-мюзиклу «Ти [Романтика]» менш, ніж за добу зібрала солд-аут у Львові 

Омелян Шевчук

|

Менш, ніж добу після оголошення продажу квитків на премʼєру реп-мюзиклу про письменників розстріляного відродження «Ти [Романтика]» у Львові розпродано усі квитки. Про це повідомили організатори премʼєри у Львові VINIL Concert agency.

Як відомо, проєкт МУР в кінці лютого випустив музичний альбом Ти [Романтика] про розстріляне відродження, за участі Сергія Жадана, Хейтспіч, Жені Яновича, NAZVA, Олени Кравець, Сергія Мартинюка та інших, що викликав неабиякий резонанс в медіа та суспільстві.

Лише альбомом творці не обмежились і підготували реп-мюзикл на його основі. Квитки на виставу у Львові, яка відбудеться 29 квітня було розкуплено через 20 годин від старту продажів.

«14 березня проєкт МУР у своєму інстаграмі анонсував, що на основі першого альбому-мюзиклу про письменників епохи розстріляного відродження Ти [Романтика] поставлять театральну виставу. Подія відбудеться 29 квітня у Львівському Оперному Театрі. Ми б з радістю поділилися посиланням на продаж квитків, але їх розкупили менше, ніж за 20 годин. Місткість зали Оперного Театру – 1 тисяча місць», – зазначають організатори події у Львові.

Ажіотаж навколо культурного проєкту неймовірний.

«Нарешті розстріляне відродження знову популярне серед  української публіки; знову Сосюра, Семенко, Хвильовий, Курбас викликають цікавість та інтерес, що не може не радувати. «Ми пропонуємо тобі подорож у минуле…» – цитуючи МУР,

і ця подорож, тривалістю 45 хвилин, проносить слухача крізь найбуремніший період української літератури», – зазначають організатори VINIL Concert agency. 

Нагадаємо, проєкт МУР створений під час повномасштабної російсько-української війни українськими митцями з Києва та Донецька. До його складу входять: Олександр Хоменко (тексти, речитатив), Віктор Ткаченко (тексти, музика, саундпродакшн) і Микола Шмундир (речитатив, піар). У соцмережах гурт зібрав навколо себе багатотисячну аудиторію. Документальні відео музикантів про історію Щедрика, Павла Тичину, Івана Багряного, Василя Стуса й Василя Симоненка стали найпопулярнішим освітнім контентом про українську літературу в Instagram. На рахунку гурту – два студійні релізи: «МУР Vol. 1» та «Захалявна книжечка» (2022). До них увійшли пісні на вірші Івана Франка, Василя Стуса, Миколи Вінграновського, Павла Тичини, Василя Симоненка, Юрія Іздрика та інших українських поетів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *