ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вдарили по Одесі: є загиблі та поранені

Маркіян Рой

|

У п’ятницю, 15 березня, російські загарбники вдарили по Одесі. Відомо про постраждалих. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Посадовець не назвав кількість постраждалих.

«На місці працюють всі відповідні служби. Дані уточнюються», – наголосив Олег Кіпер.

О 12:44 Олег Кіпер повідомив, що внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце.

Наразі загальна кількість постраждалих уточнюється.

«Усім надається необхідна медична допомога», − підсумував Кіпер.

За даними ДСНС, відомо про 20 травмованих, 5 з них — співробітники Служби.

Окупанти пошкодили цивільну інфраструктуру. На місці влучання виникла пожежа. Рятувальники одразу прибули на місце удару та розпочали гасити вогонь, розбирати завали та шукати постраждалих. Під час проведення робіт росія повторно завдала ракетного удару.

Офіс генпрокурора повідомив, що загалом внаслідок  ударів загинули восьмеро людей, ще понад 20 отримали поранення. Водночас там наголосили, що кількість загиблих та постраждалих, як і обсяг руйнувань, уточнюють.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Пізніше кількість загиблих зросла до 14, а поранених до 46, додав Кіпер. На місці події працюють всі екстрені служби.

Доповнено о 17:00 год: глава ОВА Олег Кіпер повідомив, що кількість жертв внаслідок російської ракетної атаки зросла до 16 людей. Ще 55 людей з пораненнями у лікарні.

Також вже більше 200 одеситів та гостей міста після ворожої атаки здали кров для постраждалих, ще близько сотні людей стоять у чергах біля пунктів прийому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *