ОСТАННІ НОВИНИ

Довгоочікувана «Я, «Побєда» і Берлін» вийшла на великі екрани

Андрій Котенський

|

У Львові за участі творчої команди та акторів, що зіграли головні ролі у фільмі, відбувся прем’єрний показ довгоочікуваної пригодницької комедії «Я, «Побєда» і Берлін», який екранізували за мотивами однойменної повісті легендарного Кузьми Скрябіна.

Це неймовірно тепла історія про пошуки себе, дружбу, кохання та та шлях до мрії, сповнений непердбачуваними пригодами. Фільм занурює глядачів у шаленство 90-х років, час молодості музиканта Кузьми Скрябіна, його перших кроків у музиці, небезпеку вуличних розбірок і романтичних сподівань та мрій героя.

Сюжет розвивається молодого Кузьми, який купує стареньку «Побєду» яскравого жовтого кольору. Його товариш Бард запевняє, що раритетну автівку можна обміняти на омріяну іномарку у колекціонера із Берліна. На все-про-все у героїв є три дні, бо вдома Кузьму чекає кохана дівчина і вже заплановано йог перший сольний концерт.

Втім, від самого початку подорожі не все піде за планом. То ж чи вдасться Кузьмі обміняти автівку, роздобути червоні колготки для дівчини Барбари та встигнути на концерт вчасно?

На показі у Львові також побувала дружина Кузьми Скрябіна Світлана Бабійчук та його батько Віктор Кузьменко, які разом із глядачами не стримували компліментів від побаченого.

За словами продюсерки Ольги Пантелеймонової, паралельно з Україною покази фільму Я, «Побєда» і Берлін» стартують у Канаді, а із 17 березня – у США. У подальших планах показ стрічки у кінотеатрах країн Європи.

Головна героїня стрічки – «Победа» у хорошому стані перебуває у Києві. Її планують виставити на аукціон, а зібрані кошти передати на допомогу ЗСУ.

Що цікаво.

  • Це не документальний фільм-біографія, а художній твір. Який почали знімати із 2020 року у Львові, Берліні та Києві.
  • У стрічці звучать 16 пісень Кузьми, які переспівали спеціально для фільму відомі українські виконавці.
  • Початок показів був запланований на 17 березня 2022 року, але його відклали через повномасштабне вторгнення рашистів в Україну.
  • Першими глядачами фільму були військові у Новояворівську, на Львівщині, адже саме у цьому місті починав свій творчий шлях Кузьма Скрябін.
  • Актора на роль Кузьми шукали понад півроку. Іван Бліндар з’явився в останній момент і, як каже дружина покійного Скрябіна Світлана Бабійчук, він блискавично вжився у роль молодого Кузьми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *