ОСТАННІ НОВИНИ

Австралійський мільярдер будує копію «Титаніка»

Андрій Котенський

|

В Австралії мільярдер Клайв Палмер обіцяє збудувати копію затонулого в 1912 році трансатлантичного лайнера «Титаніка», пише УП. Життя.

«Новий лайнер має бути набагато, набагато краще за оригінал», – сказав мільярдер на презентації проєкту, назвавши майбутню копію Титаніка «кораблем кохання» та «взірцем стилю й розкоші».

До роботи над проєктом «Титанік ІІ» долучилися «найкращі дизайнери світу в галузі круїзного судноплавства», сказав мільярдер.

Корабель матиме залу для балу, басейн та турецькі лазні, а інтер’єр та планування кают будуть відповідати оригінальному Титаніку.

За словами Палмера, будівництвом займатиметься британська компанія з перевезення пасажирів і вантажів Blue Star Line, однак він досі шукає верф – підприємство для будівництва та ремонту суден.

Журналісти зауважують, що це вже друга спроба Палмера збодувати копію «Титаніка». Перша спроба провалилась через банкрутство однієї із його компаній та пандемію COVID-19.

Проте мільярдер запевняє, що цього разу на йому заваді нічого не стане.

Нова дата першого рейсу «Титаніка ІІ» запланована на червень 2027 року. Корабель пропливе від Саутгемптона у Великій Британії до Нью-Йорка в США, зазначив мільярдер.

«Будувати «Титанік» набагато веселіше, ніж сидіти вдома і рахувати гроші», – сказав Палмер, додавши, що в 26 березня 2024-го йому виповнюється 70 років.

За його оцінками, 56 000-тонний корабель коштуватиме від 500 млн до 1 млрд дол.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *