ОСТАННІ НОВИНИ

70% українців мають близьких, які пішли воювати з лютого 2024 року

Ольга Денисяка

|

70% опитаних українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року. Про це йдеться в результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

55% опитаних зазначили, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях на території України, з 2014 по 2021 роки. 70% мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року. У порівнянні із попередніми опитуваннями зростає кількість тих, чиї близькі сьогодні воюють на фронті.

41% опитаних допускають, що можуть стати ветераном у майбутньому, 53% – протилежної думки. Найчастіше про можливість стати ветераном говорили мешканці західних регіонів, наймолодші респонденти, чоловіки, та ті, хто мають родичів і близьких, котрі воювали з 2014 року і воюють зараз.

У суспільстві надалі фіксуються найвищі показники довіри до військових: 96% довіряють ветеранам АТО, які зараз знову воюють, по 94% довіряють військовим ЗСУ та ветеранам нинішньої війни, 84% – ветеранам АТО (ООС) 2014-2021 рр., які зараз не воюють. Незалежно від регіону та віку абсолютна більшість довіряють цим категоріям населення.

Довідково

Опитування проведено з ініціативи «Українського ветеранського фонду» Міністерства у справах ветеранів України 2-5 березня 2024 року. Профінансовано Соціологічною групою «Рейтинг».

Аудиторія: населення України віком від 18 років. Метод опитування: телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3.1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *