ОСТАННІ НОВИНИ

63% українців вважають, що держава не виконує своїх зобов'язань перед ветеранами  

Ольга Денисяка

|

Станом на березень 2024 року 63% українців вважають, що держава не виконує своїх зобов’язань перед ветеранами війни з Росією. Про це йдеться в результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами російсько-української війни: у серпні 2022 року таких було 69%, у січні 2023 – 53%, у вересні 2023 – 33%, у березні 2024 – 25%.

«Сьогодні тих, хто вважає по інакшому, – більше 60%. Найчастіше негативної думки про виконання зобов’язань держави перед ветеранами дотримуються мешканці західних регіонів, а також ті, хто мають близьких, які воювали з 2014 і воюють зараз», – йдеться в повідомленні.

76% опитаних вважають, що суспільство сьогодні поважає ветеранів. Водночас у порівнянні з опитуванням у вересні 2023 їх кількість майже не змінилася (у вересні таких було 79%). Протилежну думку сьогодні мають 18%. Більше таких серед мешканців західних регіонів та молоді.

Дещо зросла кількість тих, хто зазначили, що добре або скоріше поінформовані про проблеми ветеранів (56%). 42% – зазначили, що не поінформовані. Більше останніх серед мешканців зі східних областей, осіб старшого віку, жінок.

Довідково

Опитування проведено з ініціативи «Українського ветеранського фонду» Міністерства у справах ветеранів України 2-5 березня 2024 року. Профінансовано Соціологічною групою «Рейтинг».

Аудиторія: населення України віком від 18 років. Метод опитування: телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3.1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *