ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні випробували бронеавтомобіль «Новатор» з вітчизняним бойовим модулем

Маркіян Рой

|

ТОВ «Українська бронетехніка» повідомила про успішні випробовування 10-місного спеціалізованого бронеавтомобіля «Новатор» з бойовим дистанційно-керованим модулем вітчизняного виробництва «ТАВРІЯ-14,5». Про це Йдеться на сторінці підприємства у Facebook.

«БМ “Таврія-14,5” – бойова дистанційно-керована ненаселена турель, озброєна кулеметом калібру 14,5 мм (КПВТ) з боєкомплектом в 200 патронів. За допомогою новітньої та унікальної системи управління озброєнням, яка включає високоякісну систему стабілізації, забезпечує можливість захоплювати та супроводжувати цілі, а також вести точний вогонь по ворожих цілях в русі», – йдеться в повідомленні.

Модуль дозволяє виявляти цілі на відстані понад 5 км як вдень, так і вночі.

Рівень бронезахисту бойового модуля відповідає рівню НАТО – STANAG 1. Розробник передбачив відповідний броньовий рівень захисту корпусу і блоків системи управління озброєнням.

У «Бронетехніці» також відзначають, що використання швидкісних маневрених броньованих автомобілів, оснащених дистанційно-керованими бойовими модулями, не тільки забезпечує додаткові можливості вести бій на відстані, але і зберігає життя військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *