ОСТАННІ НОВИНИ

Росія розконсервувала до 40% своїх танкових резервів, – ISW

Маркіян Рой

|

Дослідники з відкритих джерел проаналізували супутникові знімки і прийшли до висновку, що Росія вивезла від 25 до 40 відсотків своїх танкових стратегічних резервів, залежно від моделі, зі сховищ під відкритим небом. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Старший науковий співробітник програми «Росія і Євразія» Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот оцінила, що Росія, швидше за все, вивезла зі стратегічного резерву найкращу техніку, а на складах все ще зберігається «гірша» і «непридатна до експлуатації» техніка.

Массікот також оцінила, що «залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років», якщо Росія збереже нинішній темп операцій.

ISW зазначив, що не може самостійно перевірити цей звіт.

Водночас, військові аналітики зауважили, що звіти про «виробництво» російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлені і модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Ці оцінки свідчать про те, що російські військові здебільшого використовують техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва. Росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо нинішні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин залишиться незмінним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *