ОСТАННІ НОВИНИ

До України із окупації повернули ще 10 дітей

Андрій Котенський

|

10 українських дітей, які після 24 лютого опинилися в окупації, вдалося врятувати та повернути в Україну команді Save Ukraine. Діти після тривалої розлуки нарешті змогли обійняти своїх найрідніших, і зараз усі сімʼї в безпеці. Про це повідомив очільник Save Ukraine Микола Кулеба.

Одна дівчинка залишилася вдома з татом після того, як її маму депортували росіяни. Дитина змушена була відвідувати російську школу, слухати й співати там гімн терористичної росії малювати листи російським солдатам-убивцям. За будь-який спротив дітям погрожували та занижувати оцінки.

Ще один хлопчик, тато якого помер в окупації від хвороби серця, також згадує лише російські підручники, якими дуже швидко замінили усі українські книжки у школі. Якось його однокласники знайшли табличку з українським прапором і повісили в класі, але вчителька побачила і швидко десь її викинула. Його також змушували писати листа російським військовим.

Це двоє дітей 13-річний хлопець і 11-річна дівчина опинилися розлученими з батьками після того, як ЗСУ звільнили Правобережжя. Діти майже 1,5 року не бачилися з батьками.

Ще одна дининка народилася вже в окупації. Її мама повномасштабне вторгнення зустріла вагітною. Дуже важко доводилося виживати в перші місяці, коли був дефіцит продуктів і ліків в окупації. Дуже сподівалася молоді жінка, що народжуватиме у вільній Україні, але ні – у пологовий їхали через кільканадцять російських блокпостів. Ледь домовилися з військовими пропустити їх у пологовий. Нове життя народжувалося під вибухи. Породіллі було дуже страшно, та, на щастя, обійшлося без сховища. Додому їх виписали через 4 години після пологів, без жодного щеплення дитині.

На сьогодні Save Ukraine вдалося врятувати із росії і тимчасової окупації вже 261 дитину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *