ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може зупинити Путіна, якщо ми надамо необхідну зброю, – Байден

Ольга Денисяка

|

Президент США Джо Байден 7 березня виступив із 68-хвилинним зверненням до Конгресу, під час якого, зокрема, згадав війну росії проти України та потребу надати Києву додаткове фінансування, повідомляє hromadske.

«російський [президент володимир] путін вторгнувся в Україну й сіє хаос по всій Європі та за її межами. Якщо хтось у цій залі думає, що путін зупиниться на Україні, запевняю вас, він цього не зробить», — заявив Байден ще на початку свого звернення.

Він наголосив, що Україна може зупинити путіна, якщо США підтримають її, надавши зброю, необхідну Києву для захисту. І додав, що це все, що просить Україна — Київ не просить американських солдатів.

Байден наголосив, що насправді в Україні не воюють американські солдати. Президент США зазначив, що він сповнений рішучості продовжувати так само. Водночас тепер, зазначив, допомогу Україні «блокують ті, хто хоче, щоб ми відійшли від нашого лідерства у світі».

«Я кажу це Конгресу: ми повинні протистояти путіну. Надішліть мені двопартійний законопроєкт про національну безпеку. Історія спостерігає. Якщо Сполучені Штати підуть зараз, це поставить Україну під загрозу. Європа під загрозою. Вільний світ під загрозою», — наголосив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *