ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОВА оприлюднила список організацій, причетних до втечі ухилянтів через «Шлях»

Андрій Котенський

|

Львівська обласна військова адміністрація (ЛОВА) надала NGL.media список громадських організацій і благодійних фондів, чиї водії порушили строки перебування за кордоном. Мова йде про майже 1800 чоловіків призивного віку, які скористались системою «Шлях».

Оприлюднені ЛОВА дані навряд чи повні, оскільки ґрунтуються виключно на підставі листів Державної прикордонної служби (ДПСУ), яка періодично інформує ЛОВА про порушення внесеними до системи «Шлях» волонтерами термінів перебування за кордоном. Тому, якщо ДПСУ не надсилала таких листів щодо певних організацій, то їх відповідно не буде у цьому списку.

Загалом у наданому списку є 62 організацій, від яких через систему «Шлях» виїхали і вчасно не повернулися 1786 чоловіків призивного віку.

Раніше NGL.media публікували власний список громадських організацій і благодійних фондів, від яких завдяки дозволам ЛОВА безповоротно виїхали 2248 чоловіків призивного віку. Оприлюднені ЛОВА дані загалом підтверджують опубліковану раніше NGL.media інформацію, проте є нюанси.

Наприклад, лідером у списку був миколаївський осередок товариства «Просвіта» з 96 втікачами-«волонтерами». Натомість за даними ЛОВА терміни перебування за кордоном порушили 137 представників цієї організації, яку очолює Наталія Муха. Вона, як з’ясували NGL.media, виявилась родичкою голови ЛОВА Максима Козицького. Цікаво, що ще однієї пов’язаною з Мухою організації – «Театр «Хліб» – у списку ЛОВА нема.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *