ОСТАННІ НОВИНИ

Спортсмени зі Львівщини вибороли три медалі на Дефлімпійських іграх-2024

Маркіян Рой

|

Спортсмени зі Львівщини стали чемпіонами Дефлімпійських ігор-2024, виборовши дві золоті та одну бронзову медаль. Про це повідомляє управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Першу медаль здобув львівський спортсмен Ярослав Гульоватий. Він виборов золото з лижних перегонів і це була перша нагорода з Дефлімпійських Ігор в історії Львівської області. До цього результату Ярослав Гульоватий йшов 16 років.

Згодом стало відомо, що дефлімпійці Львівщини вибороли ще дві медалі.

Історичне «золото» в керлінгу здобула наша пара дабл-мікст у складі представників Львівщини Михайла Плесканки та Катерини Якимець. Українці спершу перемогли Японію з рахунком 8:7, потім у фіналі корейців з рахунком 9:5.

Також шахіст Денис Колб завоював «бронзу» у командній грі з рапіду в складі збірної України-2. Разом з Денисом під синьо-жовтим прапором виступали Альона Осипова (Харківська обл), Аліна Лянгузова (Київ), Інга Аблогіна (Київ), Вадим Білий (Одеська обл.), Володимир Заболотний (Рівненська обл.).

«Наші керлінгісти вже не вперше виступають на зимовій Дефлімпіаді. На минулих Іграх Михайло Плесканка та Катерина Якимець посіли сьомі місця, цього ж разу їм вдалося показати найкращий результат зі всіх учасників. А для шахіста Дениса Колба теперішні ХХ Зимові Дефлімпійські Ігри у Туреччині стали першими у кар’єрі», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *