ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни торгують українськими полоненими з представниками чеченських формувань, – ISW

Маркіян Рой

|

Російські військові продають українських військовополонених на «чорному ринку» парамілітарним угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ISW.

«Повідомляється, що російські війська працюють на «чорному ринку» для продажу українських військовополонених, зокрема, російським парамілітарним формуванням, які можуть далі здійснювати обміни військовополоненими з Україною», – йдеться в повідомленні.

За інформацією британського видання The Times, український речник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко повідомив, що чеченські парамілітарні групи купують українських військовополонених у інших російських військових частин на «чорному ринку» для подальшої торгівлі. Пізніше вони використовують українських полонених для обміну на чеченських військових, яких утримують Збройні сили України.

Як зазначається, ці підрозділи, ймовірно, звертаються до «чорного ринку», оскільки чеченці наразі виконують переважно поліцейські або логістичні функції в тилових районах окупованих територій України, де менше можливостей захопити військовополонених ЗСУ та обміняти їх на чеченських.

Хоча у Женевській конвенції відсутні статті, які прямо забороняють торгівлю військовополоненими, ця практика, ймовірно, порушує положення документа про те, що «жодна спеціальна угода не має негативно впливати на становище військовополонених».

«Повідомлення, що чеченські підрозділи, очевидно, проводять власні обміни полоненими з Україною, свідчать про те, що деякі воєнізовані підрозділи російської армії, такі як чеченський «Ахмат», ймовірно, не беруть участі в ширших російсько-українських обмінах полоненими на вищому рівні», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *