ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському перинатальному центрі прокоментували смерть немовляти

Наталя Дуляба

|

У Львівському перинатальному центрі кажуть, що надавали всю необхідну ургентну допомогу і породіллі, і немовляті, проте не змогли врятувати новонароджену дівчинку. Про це йдеться в офіційній заяві медзакладу.

Як кажуть медики, у пологовий вагітна прибула пізно ввечері 8 грудня 2023 року. Вона була на 34 тижні вагітності, мала тяжку акушерську та супутню патологію.

Пацієнтці надавали ургентну медичну допомогу відповідно до встановлених протоколів і маршрутів. За декілька годин після госпіталізації, тобто вже 9 грудня, їй провели кесарів розтин.

«Команда медиків докладала максимум зусиль та використовувала всі наявні засоби для збереження здоров’я та життя пацієнтки і дитини, проте новонароджена дівчинка померла 12 грудня», – кажуть в адміністрації лікарні.

Водночас у Львівському перинатальному центрі додають, що керівництво та колектив активно співпрацюють зі слідством, яке взялося розслідувати смерть немовляти.

«До завершення розслідування та винесення вироку суду, ми просимо усіх утриматися від публічних оціночних суджень. Важливо дати можливість правосуддю працювати та встановити всі обставини того, що сталося. Щиро співчуваємо батькам та родині з приводу смерті немовляти», – наголошують у перинатальному центрі.

Нагадаємо, днями у ЗМІ стало відомо про смерть немовляти у Львівському перинатальному центрі. Дитину втратили Марія та Володимир Остапчуки з селища Лопатин на Львівщині.

Відомо, що дівчинка народилася на 34 тижні вагітності, її стан оцінили як оптимальний (7 балів за шкалою Апгар), але померла на четвертий день від інфекційного захворювання. Батьки звинувачують лікарів у халатності та написали заяву в поліцію. Правоохоронці відкрили провадження за фактом неналежного виконання обов’язків медичними працівниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *