ОСТАННІ НОВИНИ

Оркестр Львівської філармонії завершив чергове турне Європою

Ольга Денисяка

|

Гімном України у німецькому Фрайбурзі вчора закінчились гастролі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії з програмою української та світової класики. Диригував Володимир Сивохіп. Про це повідомили в пресслужбі філармонії.

Цього разу головними акцентами поїздки колективу стало вшанування річниці російсько-української війни та її жертв, а також прем’єрні виконання української музики у польській Варшаві, німецьких Пфорцгаймі та Фрайбурзі.

Звучали фортепіанний концерт Василя Барвінського, музика Миколи Колесси і Бориса Лятошинського, а також Дев’ята симфонія Антоніна Дворжака. Солювала українська піаністка Віоліна Петриченко

«Через війну ми маємо особливу потребу показати людям у світі, що наша музика неймовірно красива, а наша культура велика і глибока. Ми записуємо якомога більше творів українських композиторів і робимо ці записи доступними для широкої аудиторії через наш офіційний канал YouTube», — сказав диригент та генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *