ОСТАННІ НОВИНИ

Росія випробувала ракету «Ярс», щоб вселити страх у західну аудиторію, – ISW

Маркіян Рой

|

Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-24 «Ярс» для того, щоб щоб вселити страх у західну аудиторію і таким чином послабити західну підтримку України. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

1 березня Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська провели успішний навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-24 “Ярс”, оснащеної ракетою залпового наведення (РСВН).

Путін під час свого послання до Федеральних зборів 29 лютого також підкреслив, що Росія володіє зброєю, яка може завдати удару по країнах Заходу .

ISW продовжує оцінювати, що Кремль часто використовує ядерне брязкання, щоб вселити страх у західну аудиторію та послабити підтримку України Заходом.

Військові аналітики кажуть, що використання Росією ядерної зброї в Україні та за її межами малоймовірне.

Довідково:

«Ярс» або РС-24 – це стратегічний комплекс, в основі якого йде твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета. Його взяли на озброєння РФ у 2009 році.

Комплекс оснащений головною частиною, що розділяється – від 3 до 6 бойових блоків залежно від модифікації, кожен з них може уражати свою ціль.

Швидкість польоту ракети нібито – до 14 махів, а її вибухова потужність еквівалентна мільйону тонн. Пропагандисти заявляють, що жодна система ПРО не здатна її збити, а заряд «Ярсу» може повністю знищити невелике місто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *