ОСТАННІ НОВИНИ

У скандального забудовника Львова відсудили 4 млн грн

Андрій Котенський

|

Забудовник ТзОВ «Каньйон», що звів на вулиці Шевченка, 307А багатоквартирний житловий комплекс «Галіція» має повернути повернути Львівській громаді понад 4 млн гривень боргу за оренду землі. Таким є рішення двох судів, які задовольнили позови юристів департаменту містобудування, повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради.

Якщо забудовник не поверне боргу, на нього чекає персональна відповідальність.

«У разі, якщо забудовник проігнорує два рішення суду, то засновники відповідатимуть особистими коштами та майном. А це вже інша форма відповідальність перед законом», – говорять юристи ЛМР.

Як відомо, кілька років тому місто надало в користування ТзОВ «Каньйон» земельну ділянку площею 1,51 га. Спочатку забудовник справно платив оренду комунальної землі, яку взяв під будівництво багатоквартирного будинку. Але вже після 2021 року почалися перші заборгованості.

Тоді юристи департаменту містобудування через суд зобов’язали фірму сплатити понад 900 тисяч боргу за оренду ділянки. Разом з інфляційними, штрафними санкціями, пенею назбиралося майже 2 млн гривень. Забудовник рішення суду не виконав, борг не повернув. Не платив за оренду і в наступні роки.

Через невиконання умов договору юристи департаменту містобудування звернулися в Господарський суд Львівської області щодо стягнення заборгованості та штрафних санкцій. Суд позов міста до ТзОВ «Каньйон» задовольнив. Та зобов’язав стягнути заборгованість за оренду – 2,2 млн грн. З попереднім боргом і штрафними санкціями виходить понад 4 млн гривень заборгованості перед Львівською громадою.

За даними ZAXID.NET, ТзОВ «Каньйон» незаконно збудувала ЖК «Галіція» на вул. Шевченка, 307а. У 2016 році ДАБІ винесла припис про знесення самобуду, адже замість готелю там збудували багатоповерхове житло. У травні 2018 міська рада змінила цільове призначення земельної ділянки та дозволила будувати на Шевченка, 307а багатоповерхове житло, аби поступово узаконити самобуд. У 2019 році мерія уклала з забудовником мирову угоду, за умови, що частину квартир передадуть черговикам міськради.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, директоркою ТзОВ «Каньйон» є Тетяна Ушкова, а засновницею тривалий час була Наталія Щадило – одна з власниць «Краківського ринку». У 2021 році фірму повністю переписали на Тетяну Ушакову.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *