ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині хотіли витратити 18 млн грн на очищення водойми

Ольга Денисяка

|

У Львівській області упередили неефективне використання 16,8 млн грн з місцевого бюджету. Про це повідомили в пресслужбі БЕБ.

Один з органів місцевого самоврядування мав намір витратити 18,5 млн грн бюджетних коштів на покращення стану водоймища. Однак під час дослідження тендерної пропозиції єдиного учасника аналітики БЕБ виявили невідповідність переможця кваліфікаційним критеріям встановленим замовником. Зокрема учасник не підтвердив досвід виконання аналогічних робіт, що є безумовною підставою для відхилення тендерної пропозиції.

«В листі-рекомендації, що був скерований керівнику органу місцевого самоврядування, співробітники БЕБ також наголосили на неприпустимості проведення некритичних витрат в умовах воєнного стану.Одночасно інформацію про виявлені порушення законодавства під час публічної закупівлі було направлено до Західного офісу Держаудитслужби для врахування при проведенні моніторингу закупівлі», – йдеться в повідомленні.

Завдяки роботі аналітиків Бюро договір про виконання робіт на водоймищі було розірвано. Вартість вже виконаних та частково оплачених робіт склала 1,7 млн грн. Таким чином 16,8 млн грн було збережено у місцевому бюджеті.

ОНОВЛЕНО. За даними ZAXID.NET, йдеться про тендер з благоустрою озера, який оголошувала Сокільницька сільська рада. Озеро на вул. Садовій у Сокільниках спустили у 2021 році. Відтоді вартість проекту покращення екологічного стану та умов експлуатації водоймища зросла майже втричі. Восени минулого року переможцем тендеру було визнано КП «Вектор», яке було єдиним учасником. Про недоцільність таких витрат та катастрофічний стан озера повідомляла місцева ГО «Зручна громада».

За даними аналітичної системи YouControl, колективне підприємство «Вектор» зареєстроване майже 24 роки тому у Розвадові та займається будівництвом. Власниками компанії вказані мешканці Миколаєва Василь і Василь Петріви (ймовірно, батько і син).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *