ОСТАННІ НОВИНИ

Меркушина виграла «золото» юніорського ЧС-2024 з біатлону у масстарті-60

Ольга Денисяка

|

Збірна України завоювала першу золоту медаль на юніорському чемпіонаті світу з біатлону. Нагороду у масстарті-60 серед дівчат виборола Олександра Меркушина, повідомляє Суспільне спорт.

Шостий день юніорського ЧС-2024 з біатлону стартував з масстарту-60 серед юнаків. У гонці Україну представили Микола Грущак та Олександр Біланенко-молодший, які посіли 58-ме та 60-те місця відповідно.

Натомість у гонці серед дівчат взяли участь три українки. У підсумку Олександрі Меркушиній, яка стартувала 16-ю, вдалось завоювати першу медаль України на турнірі.

На перших двох вогневих рубежах Меркушина заробила по одному колу штрафу. Другу «лежку» українка покинула на 16-му місці. Вибивши «нуль» на третій стрільбі, Меркушина піднялась на п’яте місце. А на заключний вогневий рубіж прийшла четвертою. На останній стрільбі стоячи Меркушина знову відпрацювала без промахів та піднялась на другу сходинку, поступаючись лише чотирма секундами француженці Лолі Бужо. На заключному колі гонки Меркушина випередила Бужо і у підсумку завоювала золоту медаль.

Дві інші українки, Ксенія Приходько та Валерія Хвостенко, фінішували на 13-му та 41-му місцях відповідно. При цьому Приходько не заробила жодного кола штрафу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *