ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили пункт управління окупантів і ще одну «важливу ціль», – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 735 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 79 боєзіткнень. Російські окупанти продовжують інтенсивно атакувати на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, активно застосовують авіацію та FPV-дрони, проводять штурмові дії за підтримки бронетехніки. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 28 лютого.

Загалом протягом доби ворог завдав 5 ракетних та 91 авіаційний удар, здійснив 102 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, церква, університет і школа, а також інші об’єкти інфраструктури.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Рашисти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Плоске, Бударки, Варварівка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них – Прогрес Чернігівської області; Фотовиж, Середина-Буда, Стара Гута Сумської області; Стрілеча, Лук’янці, Стариця, Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили одну атаку в районі населеного пункту Табаївка, де ворог намагався вибити наші війська із займаних позицій. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Куп’янськ та Синьківка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Западне, Синьківка, Іванівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 6 атак у районі населених пунктів Терни, Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новоєгорівка, Макіївка, Білогорівка Луганської області; Терни та Роздолівка Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них були Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські війська відбили 8 атак у районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Васютинське та Часів Яр Донецької області. Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Часів Яр, Андріївка, Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 20 атак у районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Окупант завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Олександропіль, Очеретине, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Орлівка, Нетайлове Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Керамік, Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка, Орлівка, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати рашистів у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Урожайного Донецької області, де вони за підтримки авіації 25 разів намагались прорвати оборону ЗСУ.

Також ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Курахове, Вугледар, Старомайорське Донецької області, Новодарівка Запорізької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад 20 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Вугледар, Благодатне, Старомайорське Донецької області.

На Оріхівському напрямку Силами оборони відбито атаку на схід від Роботиного Запорізької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Малинівка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них були Малинівка, Червоне, Мала Токмачка, Новоданилівка, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 3 спроби штурму позицій наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів серед них були Львове, Понятівка Херсон, Антонівка Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога, 4 артилерійські засоби, один засіб протиповітряної оборони, станцію РЕБ та ще одну важливу ціль противника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *