ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реорганізували Будинок вчителя

Ольга Денисяка

|

27 лютого депутати Львівської облради реорганізували «Львівський обласний будинок учителя». Колектив приєднали до Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки, а приміщення на вулиці Коперника передали Малій академії наук. «За» відповідне рішення проголосували 48 депутатів.

Своїм рішенням депутати реорганізували комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний будинок учителя», приєднавши його до комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека», що на вулиці Зеленій.

Водночас будівлю будинку вчителя, що розташований на вулиці Коперника, 42 у центрі Львова, передали на баланс  комунальному закладу ЛОР «Львівська обласна мала академія наук учнівської молоді».

У пояснювальній записці зазначається, що передача приміщень КЗ ЛОР «Львівський обласний будинок учителя» обласній МАН дозволить «краще організувати науково-освітній процес, залучити більшу кількість учнівської молоді в дослідно-експериментальній, науковій,винахідницькій та пошуковій діяльності, сприятиме формуванню інтелектуального капіталу нації, вихованню майбутньої науковців».

Профільна депутатська комісія з питань освіти одноголосно підтримала реорганізацію. Члени комісії заявили, що відвідували Будинок вчителя і він перебуває неналежному стані, зокрема, потребує ремонту, крім того в закладі є портрети та книжки, що підлягають декомунізації.

Під час засідання сесії також зачитали відкритий лист академіка та першого президента МАН Ігоря Юхновського, який закликав передати приміщення Малій академії наук.

Негативно висловився про реорганізацію закладу керівник Будинку вчителя Володимир Парубій. Депутатам також зачитали звернення трудового колективу, які виступили проти реорганізації.

Варто зауважити, під час сесії заявили, що працівників не звільнятимуть і вони надалі продовжать працювати в закладі.

Після довгих дискусій депутати все ж підтримали рішення і реорганізували Будинок вчителя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *