ОСТАННІ НОВИНИ

Папа Римський закликав до дипломатичного завершення війни в Україні

Наталя Дуляба

|

У неділю, 25 лютого, Папа Римський Франциск під час молитви на площі святого Петра у Ватикані закликав до дипломатичного розв’язання війни в Україні. Про це повідомляє Vatican news.

Папа Франциск після молитви «Ангел Господній» відразу згадав про війну в Україні.

«24 лютого ми зі скорботою згадували другу річницю початку повномасштабної війни в Україні. Як же багато жертв, поранених, руйнувань, страждань, сліз було протягом цього часу, який стає жахливо довгим і кінця якого досі не видно! Це війна, яка не лише спустошує цей регіон Європи, але й здіймає глобальну хвилю страху та ненависті. Поновлюючи свою найщирішу прихильність мученицькому українському народові та молячись за всіх, особливо за численні невинні жертви, благаю віднайти ту дещицю людяності, яка допоможе створити умови для дипломатичного розв’язання в пошуках справедливого та тривалого миру», – сказав Папа Римський.

Понтифік також закликав молитись за Ізраїль та Палестину, згадав про збільшення насильства в східній частині ДР Конго, викрадення людей у Нігерії та про сильне похолодання у Монголії, яке спричинило серйозні гуманітарні наслідки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *