ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині двох депутатів міськради затримали на хабарі 30 тисяч доларів

Ольга Денисяка

|

СБУ ліквідувала корупційну схему та затримала двох депутатів міськради, які вимагали хабарі за вирішення «земельного питання» на Львівщині. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Фігурантів підозрюють в організації незаконної схеми надання дозвільних документів на довгострокову оренду землі під будівництво у місцевій ОТГ.

Мова йде про Голову комісії з питань земельних відносин та архітектури, а також його спільника – члена комісії з економічних питань, фінансів та бюджету органу місцевого самоврядування.

За 30 000 доларів США «депутати» гарантували пришвидшений механізм погодження документації, а також не створювати підприємцю штучних перешкод під час ведення господарської діяльності. Правоохоронці затримали їх «на гарячому» під час отримання першої частини хабара – 15 000 доларів США.

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави. Триває слідство для з’ясування усіх обставин та встановлення й інших учасників вказаної протиправної схеми.

Правоохоронці не розголошують більше подробиць справи. За даними ZAXID.NET, за підозрою в хабарництві затримали депутата від «Батьківщини», голову комісії з питань земельних відносин та архітектури Андрія Альфавіцького та депутата від партії ВАРТА Мар’яна Наугольника, який є представником комісії з економічних питань, фінансів та бюджету. Обоє є депутатами Бібрської міськради.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *