ОСТАННІ НОВИНИ

Буданов розкрив деталі російської операції «Майдан-3»

Ольга Денисяка

|

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що головною метою російської операції «Майдан-3», яка триває зараз, є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині країни. Про це він сказав на полях пресконференції «Україна. Рік 2024», повідомляє hromadske.

За словами Буданова, це «максимально дорога» операція для росіян, але вона вже провалюється, бо українській стороні «відомо все, що вони задумали».

Глава ГУР пояснив: у межах цієї операції росіяни спланували створити ситуацію, у якій можна поставити під сумнів легітимність не стільки президента Володимира Зеленського, скільки ухвалення рішень загалом в Україні.

«Після цього, у короткий період, коли вони розраховують на певну “смуту” в українському суспільстві та двоякість ухвалення рішень (те саме буде спроєктоване на наше військо), у період першої половини червня завдати військової поразки на сході, користуючись тим, що в армії має бути двояка думка: хто нами керує, а чиї накази ми виконуємо тощо. Ось в цьому вся суть — їх цікавить не стільки зміна політичного керівництва, скільки завдання воєнної поразки», — розповів Буданов.

У листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що від розвідки та партнерів отримав інформацію про наміри росії поширити новий план дезінформації — так званий «Майдан-3».

За словами президента, москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни та, зрештою, усунути президента.

Згодом він уточнив, що план «Майдан-3» передбачає його усунення «будь-якими наявними інструментами».

«Мета — змінити президента. Може, не шляхом вбивства, але це зміна. Вони використають будь-який інструмент у наявності», — сказав Зеленський.

Він додав, що, за ідеєю, операцію «Майдан-3» мали провести до кінця 2023 року. Загалом же, за словами Зеленського, росіяни пробували здійснити щонайменше 5-6 замахів на нього, хоча точної кількості президент не знає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *