ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб розповів, на яких напрямках найбільше атакують рашисти

Наталя Дуляба

|

На 731 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 69 боєзіткнень. Російські окупанти продовжують найбільш інтенсивно атакувати на Мар’їнському напрямку. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 24 лютого.

Протягом доби ворог загалом завдав 7 ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 77 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи білоруської армії виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 30 населених пунктів, серед них – Іскрисківщина, Волфине, Попівка, Павлівка Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку рашисти наступальних (штурмових) дій не вели. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили російську атаку в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати нашу оборону. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них були Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 11 атак у районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Богданівка, Нью-Йорк та Диліївка Донецької області. Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисниками відбили 11 атак у районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Олександропіль, Новоселівка Перша, Бердичі, Семенівка, Новобахмутівка, Орлівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Новобахмутівка, Очеретине, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів у районі Новомихайлівки Донецької області, де ворог 23 рази намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились такі населені пункти Донецької області як Красногорівка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка.

На Новопавлівському напрямку наші воїни відбили одну атаку противника в районі південніше від Золотої Ниви Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Урожайне та Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сила оборони відбили 4 атаки в районі Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Мала Токмачка та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Полтавка, Малинівка, Червоне, Роботине, Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупант не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 2 спроби штурму позицій наших військ.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів серед них були Новотягинка, Тягинка, Кринки, Іванівка, Токарівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога. Підрозділи ракетних військ уразили радіолокаційну станцію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *