ОСТАННІ НОВИНИ

До середини березня ЄС проведе скринінг законодавства України для вступу

Наталя Дуляба

|

Євросоюз до середини березня 2024 року проведе скринінг українського законодавства на відповідність праву Євросоюзу, що передує офіційному початку переговорів про вступ. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час перебування в Києві 24 лютого, повідомляє Європейська правда.

«З нашого боку ми надамо в середині березня загальну рамку для переговорів (про вступ в ЄС)», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що ЄС вже почав процес скринінг, і на цьому шляху ще багато роботи.

«Я заохочую вас виконати рекомендації Єврокомісії», – підкреслила президентка Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше фон дер Ляєн заявила, що рамка для переговорів про вступ України до ЄС не буде готова до європейських виборів, які пройдуть на початку червня.

Європейська комісія розпочала роботу над проєктом переговорної рамки для України – документом, який визначає принципи та процедури ведення переговорів про вступ до ЄС, у січні.

Раніше були сподівання, що переговорна рамка буде готова швидше, і її затвердять на міжурядовій конференції, скликаній після березневого саміту лідерів ЄС. Скликання міжурядової конференції є фактичним початком переговорів про вступ.

Березневий саміт ЄС, як очікується, повинен оцінити останні кроки України, які вона зробила задля початку переговорів про вступ. Серед них – схвалення закону про лобіювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *