ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 березня в Україні виросте пенсія

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів України погодив третю за час повномасштабної війни індексацію пенсій. З 1 березня вона збільшиться майже на 8%. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, у середньому пенсії в Україні з 1 березня зростуть на 322 грн або майже на 8%. Таким чином середній розмір щомісячної виплати пенсіонерам становитиме 5 717 грн.

«Індексація торкнеться більше 10 мільйонів українців. 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч “чорнобильців”», – уточнив глава уряду.

Крім того, з 1 квітня автоматичний перерахунок пенсій отримають 654 тисячі пенсіонерів, які досі працюють. При цьому врахують оновлений страховий стаж. Також в Україні збираються провести індексацію найнижчих пенсій, це буде вже вдруге за 2024 рік.

Нагадаємо, українців попереджали, що можуть бути затримки з виплатою пенсій і зарплат, якщо Україна не отримає фінансову допомогу від західних партнерів до кінця березня.

В уряді говорили, що на перші місяці року мають альтернативний план, якщо фінансування затримається. Але у довготривалій перспективі є ризик затримки виплат соціальним категоріям, адже пріоритетом буде підтримка безпеки та оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *