ОСТАННІ НОВИНИ

Україна почала торгувати електроенергією з Угорщиною

Маркіян Рой

|

З 23 лютого Україна почала здійснювати комерційний обмін електроенергією за європейськими правилами з Угорщиною. Це вже п’ята країна. Про це повідомили в «Укренерго».

«Вчора, 22 лютого, «Укренерго» провело перші спільні аукціони з розподілу доступу до міждержавних інтерконекторів між Україною та Угорщиною на європейській універсальній платформі розподілу JAO (Joint Allocation Office). Це означає, що відсьогодні Україна почала здійснювати комерційний обмін електроенергією за європейськими правилами ще з однією країною ЄС», – йдеться в повідомленні.

Зранку 23 лютого експорт здійснюється в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг –  2793 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 295 МВт.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії, а також в нічні години з Молдови. Загальний обсяг –  1018 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 194 МВт.

З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *