ОСТАННІ НОВИНИ

Байден оголосив понад 500 нових санкцій проти РФ до річниці вторгнення

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден 23 лютого оголосив про понад 500 нових санкцій проти Росії за її загарбницьку війну проти України та за смерть Олексія Навального, якого називали російським опозиціонером. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому, передає hromadske.

Ці санкції стосуватимуться російського фінансового сектору, військово-промислової бази, закупівельних мереж і людей, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах. Також обмеження зачеплять людей, пов’язаних із ув’язненням Навального

«Санкції гарантують, що путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном і репресії вдома», – переконаний Байден.

Також США накладають нові експортні обмеження на майже 100 організацій, які допомагають російській військовій машини.

«Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення енергетичних доходів росії. І я наказав своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі», – додав президент США.

Водночас Байден знову закликав Палату представників ухвалити двопартійний додатковий законопроєкт, який зокрема включає термінове фінансування військової допомоги Україні.

«Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент не буде забута. Зараз настав час для нас міцно стояти на боці України та об’єднатися з нашими союзниками та партнерами. Зараз настав час довести, що США відстоюють свободу і ні перед ким не схиляються», – резюмував він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *