ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув 31-річний батько чотирьох дітей з Львівщини

Ольга Денисяка

|

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув працівник «Львівобленерго» Микола Шаланкевич. Про це повідомили в пресслужбі «Львівобленерго».

«Віддав своє життя за Україну Шаланкевич Микола Петрович, електромонтер ОВБЕ групи роботи з побутовими споживачами Південного РЕМ ПрАТ «Львівобленерго», – повідомили в компанії.

Герой загинув 19 лютого під час виконання бойового завдання на Донеччині. Захиснику-енергетику був всього 31 рік.

Народився Шаланкевич Микола Петрович 21 травня 1992 року у місті Стрию. Навчався у Стрийському коледжі ЛНАУ за спеціальністю: електрифікація та автоматизація сільськогосподарського виробництва, де отримав кваліфікацію: техніка-електрика. Після навчання був призваний на строкову службу, яку проходив у 80-му окремому аеромобільному полку.

З 2014 року Микола Шаланкевич брав участь в АТО та боронив Донецький аеропорт.

Микола Петрович почав працювати у «Львівобленерго» з 18 листопада 2015 року електромонтером ОВБ 3 групи (Групи роботи з побутовими споживачами – ОВБЕ) Південного РЕМ. Під час роботи заочно здобув другу освіту, навчався за спеціальністю:  енергетика та електротехнічні системи в АПК та отримав кваліфікацію: інженера-електрика у Стрийському коледжі ЛНАУ.

З початку повномасштабного вторгнення Микола Шаланкевич доєднався до лав ЗСУ в 24 ОМБр імені короля Данила. Загинув під час виконання бойового завдання, потрапивши під артобстріл 19 лютого 2024 року у селі Леонідівка Донецької області.

У Миколи Шаланкевича залишились дружина та четверо дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *