ОСТАННІ НОВИНИ

Данія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 228 млн євро

Маркіян Рой

|

Міністерство оборони Данії оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Він передбачає боєприпаси для артилерії і ППО, безпілотники та допомогу в розмінуванні. Про це йдеться в заяві на сайті данського оборонного відомства, передає hromadske.

Так, у межах нової допомоги Данія у співпраці з Чехією профінансує придбання 15 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів. Їх доставлять в Україну протягом кількох місяців.

Також Данія передасть боєприпаси для систем протиповітряної оборони, техніку для розмінування та безпілотники. А ще пакет включатиме радари, комунікаційні прилади та обладнання для дронів від данських компаній.

«Я щасливий, що так багато данських компаній підтримують оборонну боротьбу України. Я регулярно розмовляю з представниками оборонної промисловості Данії про те, як ми можемо краще використати знання та потенціал ділового світу щодо військових пожертвувань Україні. Обладнання данського виробництва має великий попит в Україні», – відзначив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Це вже 15-й пакет військової допомоги Україні від Данії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *