ОСТАННІ НОВИНИ

Бундестаг таки проголосував за надання Україні ракет Taurus. Раніше там відхилили такий самий законопроєкт від опозиції

Маркіян Рой

|

Німецький парламент схвалив надання Україні далекобійних ракет Taurus. Відповідну резолюцію подала на голосування парламентська коаліція. Про це йдеться в тексті документа, передає hromadske.

Так, німецькі парламентарі рекомендували надати «необхідні далекобійні системи озброєння та боєприпаси», щоб завдавати ударів по стратегічних об’єктах у далекому тилу росіян.

Крім того, там схвалили подальше посилення українських сухопутних військ бойовими броньованими системами та захищеними машинами.

За словами народного депутата Єгора Чернєва, формулювання про «зброю далекої дії» у тексті законопроєкту – це «езопова політична мова». Оскільки інших далекобійних ракет у Німеччини немає, то йдеться саме про Taurus.

Тепер цей законопроєкт має підписати німецький канцлер Олаф Шольц.

В обговоренні резолюції також брав участь генеральний прокурор України Андрій Костін. За його словами, сьогодні – «важливий день для україно-німецької співпраці у правовій сфері».

«Ця резолюція – потужний сигнал солідарності з Україною та вагомий крок до зміцнення системи міжнародного правопорядку шляхом підтримки роботи Міжнародного кримінального суду та інших міжнародно-правових механізмів», – сказав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *