ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові орендар намагався незаконно привласнити пам’ятку культурної спадщини

Ольга Денисяка

|

Суд повернув у власність громади Львова приміщення площею 250 кв м, яке незаконно привласнили орендарі. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про приміщення загальною площею майже 250 кв м, яке розташоване у Львові.

«Встановлено, що на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди товариством було незаконно передано у власність нібито належну йому нерухомість позивачу, про що внесено відомості в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Проте, підприємство не являлось володільцем спірного майна, а було лише орендарем такого, і, відповідно, не мало права ним розпоряджатися», – йдеться в повідомленні.

Таким чином з комунальної власності територіальної громади міста Львова неправомірно вибула зазначена пам’ятка культурної спадщини місцевого значення.

Реагуючи на порушення, прокурорами доведено безпідставність набуття права власності відповідачем на будівлю. Відтак, Господарським судом задоволено позов про витребування із незаконного чужого володіння нерухомого майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *