ОСТАННІ НОВИНИ

Посли G7 застерегли владу України від саботажу реформи Бюро економічної безпеки

Ольга Денисяка

|

Посли держав «Групи семи» в листі до керівництва українських органів влади застерегли від ухвалення реформи Бюро економічної безпеки, яка не відповідає вимогам європейської інтеграції та програми Міжнародного валютного фонду, повідомляє Європейська правда.

Лист, який є в розпорядженні журналістів, написаний на ім’я голови парламенту Руслана Стефанчука, а також адресований прем’єру Денису Шмигалю, голові Офісу президента Андрію Єрмаку та ще кільком урядовцям і парламентарям із правоохоронного та фінансового комітетів.

Посли G7 наголошують, що реформа Бюро економічної безпеки повинна містити чотири ключові положення:

  • Відкритий і прозорий конкурс на посаду нового директора БЕБ.
  • Незалежний аудит діяльності БЕБ через один і три роки після призначення нового директора.
  • Можливість звільнення директора БЕБ на підставі висновків аудиту й неможливість звільнення рішенням уряду на підставі «незадовільних результатів» роботи.
  • Переатестація всіх працівників БЕБ і призначення нових протягом року після призначення нового директора за прозорою та врегульованою законом процедурою.

«Наголошуємо, що ухвалення будь-якого законопроєкту без цих елементів негативно вплине на фіскальну стабільність країни та виконання умов програми МВФ і європейської інтеграції. Крім того, ми наполегливо рекомендуємо не включати в закон про БЕБ будь-які положення, які підривають незалежність інших інституцій», – йдеться в листі послів.

Звернення до ключових українських посадовців з’явилось того ж дня, коли два профільні комітети Верховної ради – правоохоронний та фінансовий – схвалили урядовий проєкт закону про реформу Бюро економічної безпеки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *