ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні затримали чоловіків, які виманювали гроші в родичів полонених і передавали їх Росії

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які виманювали кошти у родичів українських військовополонених за нібито повернення їх рідних. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані обіцяли потерпілим, що вони можуть посприяти у поверненні їх родичів з російського полону. За це вимагали кошти у сумі від 30 тис доларів США. Більша частина з цих грошей призначалася для передачі представникам спецслужб країни-агресора. Такі дії свідчать про добровільний збір, підготовку та передачу матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора.

Слідство встановило, що до затриманих звернувся родич українського військовополоненого з проханням допомогти його визволити. За певну суму вони пообіцяли вирішити питання.

Після передачі останньої частини коштів – 10 тис доларів США – ділків затримано.

Наразі їм повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ст. 111-2 КК України). А також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *