ОСТАННІ НОВИНИ

Коли окупиться сонячна електростанція під Зелений тариф?

Новини компаній

|

Уявіть, ви самі собі постачаєте світло, і ще на цьому непогано заробляєте. Навіть в Україні це – можливо, завдяки програмі Зелений тариф. Маєте особняк в селі чи місті, можете розраховувати на додатковий дохід після встановлення сонячних батарей на даху приватного будинку або на подвір’ї.

Мережева сонячна електростанція потужністю 30 кіловат має середній виробіток 35000 кВт-год на рік. Звичайно влітку, в сонячні дні це буде більше ніж взимку чи похмуру погоду.

В кожного вдома є холодильник, пилосос, телевізор, пральна машина, які споживають електроенергію протягом року. Різницю між згенерованою та спожитою електроенергією ви зможете продати в місцеву мережу.

Ціна по якій купує держава електроенергію за програмою Зелений тариф становить на сьогодні 0,146 Євро за 1кВт-год. Це орієнтовно понад 4500 Євро чистого доходу для сім’ї щорічно.

В середньому ціна сонячної електростанції для Зеленого тарифу, що має потужність 30 кіловат- годин, становить, орієнтовно, еквівалент 15000 Євро. Потрібно наголосити, що 30 кіловат, це – максимальна потужність СЕС за цією державною програмою.

Коли окупиться сонячна електростанція під Зелений тариф?

3 – 3,5 роки…… і сонячна станція працює на вас! Ще треба сказати, що такого типу генеруючі установки майже не потребують обслуговування. І ще одна дуже втішна інформація. На сьогодні, держава практично повністю розрахувалась з приватними домогосподарствами по Зеленому тарифу за 2023 рік.

Цікаво отримати додатковий пасивний дохід від сонячних панелей?

Завітайте на Городницьку, 56 у Львові, де спеціалісти компанії «Правильне електроживлення» проконсультують та встановлять вам сонячну електростанцію «під ключ».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *